четвер, 28 листопада 2019 15:33

Скільки криптовалюти вкрали з початку року

Скільки криптовалюти вкрали з початку року
На 32% бірж доступна торгівля анонімними криптовалютами. Фото: Depositphotos

Цьогоріч істотно зросла кількість крадіжок криптовалют. Збитки у січні-вересні 2019-го оцінюють у $4,4 млрд.

Торік збитки оцінювали у $1,7 млрд, передає Reuters.

Атаки шахраїв переважно сплановані. Вони вигадують способи, як зламати систему. Адже криптовалюта не використовується для отримання прибутку, а просто лежить на рахунках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біткоін - це експеримент, який все ще триває: експерт розповів про перспективу криптовалюти і е-гривні

У 2019-му серед усіх крадіжок виділяють дві наймасштабніші. Перша - це схема фінансової піраміди і сервіс обміну PlusToken. Клієнти сервісу втратили $2,9 млрд. Друга - банкрутство канадської криптовалютної біржі QuadrigaCX після несподіваної смерті її 30-річного співзасновника і генерального директора. Тільки він знав пароль до оффлайнового гаманця біржі. Втрати оцінюють у $195 млн.

Водночас 120 криптовалютних бірж тільки 35% майданчиків мають високий рівень захищеності. 41% бірж мають середній рівень безпеки, а 24% – слабкий. Крім того, на 32% майданчиків доступна торгівля анонімними криптовалютами.

За останні кілька місяців Bitcoin подешевшав на 38%. 19 листопада тримається на рівні $8540. Вартість активу почала знижуватися після річного максимуму $13 800 в кінці червня, заявив аналітик NewsBTC Аяш Джиндал.

Зараз ви читаєте новину «Скільки криптовалюти вкрали з початку року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі