субота, 27 червня 2020 21:10

Скільки коштує приготувати борщ у червні

Скільки коштує приготувати борщ у червні
Вартість картоплі залежить від розміру, кілограм пропонують по 10-13 грн. Фото: www.facebook.com/stolychnyi.kiev

На гуртових базарах України торгують переважно вітчизняними овочами борщового набору.

Закарпатська білоголова капуста на ринку Шувар у Львові коштує по 5 грн/кг. Ціна останнім часом зростала. Раніше продавали по 3-4 грн/кг.

Кілограм буряка пропонують по 7 грн. Ріпчаста цибуля нового врожаю коштує 5,5-6 грн, біла — по 15 грн, за даними Інфо.Шувар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ковбаса по 2,20": розвінчали головний міф про ГОСТи

Херсонську моркву продають по 13 грн, часник - 40-60. Вартість картоплі залежить від розміру, кілограм пропонують по 10-13 грн.

На гуртовому ринку Столичний в Києві капусту продають по 4-6 грн, буряк — по 6-7. Морква коштує 14-16 грн, картопля - 12-14, цибуля 5-7, часник 55-70 грн.

Свинячі ребра пропонують по 125 грн, вирізку по 160 грн. Кілограм сала коштує від 100 грн.

Україна за рік збільшила імпорт овочів борщового набору у 5 разів. Тільки за 10 місяців сезону 2018-2019 року завезла рекордні 112 тис. т продукції.

"Сезон можна вважати аномальним. Україна ніколи не завозила так багато продукції, якою цілком можемо самостійно себе забезпечувати протягом всього року. Але збіг обставин, у вигляді скорочення виробничих площ, низької врожайності у нас та в сусідніх країнах, змусив імпортувати продукцію ще восени", - пояснює експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує приготувати борщ у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі