понеділок, 03 червня 2019 16:29

Скільки буде коштувати долар улітку

Скільки буде коштувати долар улітку
В Україні долар почав дорожчати наприкінці травня. Фото: Politeka

На цьому тижні долар продовжить дорожчати. На міжбанку зросте до 27,5 грн. Обмінники продаватимуть валюту в межах 27-27,4 грн/дол., розповів Gazeta.ua аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Від минулого понеділка офіційний курс долара зріс з 26,47 до 26,85 гривень. Це пов'язано з сезонними причинами. Наприкінці місяця експортери отримали повернення ПДВ у гривні, тому скоротили продаж валюти. Крім того, імпортери намагалися закрити валютні зобов'язання перед постачальниками до кінця місяця", - говорить аналітик.

Також він називає політичні причини подорожчання американської валюти.

"Йдеться про пропозицію оголосити в країні дефолт, паузу у відносинах із Міжнародним валютним фондом. Останній буде очікувати формування нового Кабміну, щоб продовжити переговори про продовження чинної угоди або укладення нової", - пояснює Вадим Іосуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на нафту встановили черговий рекорд

За його словами, курс валют продовжить зростати. На міжбанку досягне 27,4-27,5 грн/дол. Максимум долар може подорожчати до 27,8 грн.

"Далі долар перестане дорожчати. Гривня зможе зміцнюватися до кінця літа. Однак це можливо за відсутності внутрішньо- і зовнішньополітичних шоків", - наголошує аналітик.

За його словами, Нацбанк скуповує чи продає валюту, щоб згладити сильні курсові коливання, коли виникає диспропорція між попитом і пропозицією.

Наприкінці травня долар почав дорожчати. За останні 2 дні місяця додав 47 коп. На 31 травня Національний банк встановив курс долара на рівні 26,87 грн/дол. Водночас із початку червня валюта подешевшала на 2 коп. - на 3 червня коштує 26,85 грн/дол.

Зараз ви читаєте новину «Скільки буде коштувати долар улітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі