вівторок, 03 квітня 2012 21:16

"Сирна проблема" буде вирішеною після виконання російських вимог - Онищенко

"Сирна проблема" буде вирішеною після виконання російських вимог - Онищенко
Геннадій Онищенко домовився про подальший перебіг інспекцій українських заводів. Фото: obozrevatel.com

Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що українська "сирна проблема" буде вирішеною після виконання російських вимог.

"Ми виставили свої вимоги. З ними (на Україні - ред.) погодилися. У міру того, як швидко вони будуть вирішуватися, вирішуватиметься і питання доступу (українського сиру-ред.) на російський ринок", - сказав Онищенко "Интерфаксу" у вівторок у телефонному інтерв'ю з Києва.

У вівторок у Києві він провів переговори з керівництвом ряду українських відомств в рамках вирішення "сирної проблеми".

"Ми домовилися про подальший перебіг інспекцій (українських - ред.) заводів, що виробляють сир. Швидше за все, наступного тижня ми відправимо інспекції ще на 2 підприємства", - сказав Онищенко за підсумками переговорів.

"Ми поговорили на тему створення спільної робочої групи, яка займатиметься гармонізацією двосторонніх вимог до молочної продукції", - заявив глава Росспоживнагляду.

Він сказав, що наступна інспекція Росспоживнагляду планує приїхати на Україну, зокрема, на Пирятинський завод.

"Якщо все буде добре, і не буде серйозних зауважень, значить, він піде на відкриття (для поставок сирної продукції в РФ - ред.)", - повідомив співрозмовник.

Онищенко нагадав, що минулого тижня інспекція Росспоживнагляду була на українському підприємстві "Гадячсир" і знайшла порушення.

Як повідомлялося в кінці березня, фахівці Росспоживнагляду знайшли порушення при перевірці українського заводу "Гадячсир", який збирається поставляти сирну продукцію в Росію.

Зараз ви читаєте новину «"Сирна проблема" буде вирішеною після виконання російських вимог - Онищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі