вівторок, 30 травня 2017 14:51

Силова "націоналізація" Бурштинської ТЕС - це політичне питання - економіст

Силова "націоналізація" Бурштинської ТЕС - це політичне питання - економіст
Голова департаменту управління активами інвестиційної компанії Jaspen Capital Partners Андрій Нестерук сумнівається в законності закликів до "фізичної націоналізації" Бурштинської ТЕС

"Це чиста політика. Природно, якщо раптом щось з цього намагатимуться реалізувати - це негативно для інвестиційної привабливості України" - прокоментував заяви народного депутата Семена Семенченка Андрій Нестерук, голова департаменту управління активами інвестиційної компанії Jaspen Capital Partners.

"Буштинская ТЕС знаходиться за тисячу кілометрів від зони військових дій і, природно, ніякої логіки в цьому немає. Нічого позитивного з точки зору іміджу це теж немає", - упевнений економіст.

Експерт сумнівається в законності закликів до "фізичної націоналізації" Бурштинської ТЕС і не виключає корисливих мотивів організаторів.

"Складно сказати на скільки реалістичні ці заяви. Принаймні, що я чув, ніякої правової основи немає. Частина цих заяв популістські, частина - хтось на цьому звичайно хоче нажитися, але це не економіка", - сказав він.

Раніше народний депутат Семен Семенченко (фракція "Самопоміч") завив про початок другого етапу блокади ОРДЛО, завданням якого стане реприватизація промислових підприємств. Відповідаючи на питання чи буде Семенченко ініціювати перевірки АМК і ФДМ на цих підприємствах, нардеп заявив, що Бурштинську ТЕС просто "заберуть".

"Ми його (підприємство) заберемо. Просто заберемо фізично", - заявив нардеп.

Бурштинська ТЕС (БуТЕС) - теплова електростанція, розташована біля міста Бурштин (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною. Встановлена ​​потужність - 2334 МВт. БуТЕС входить до складу ПАТ "Західенерго". З 1 липня 2002 року Бурштинська ТЕС відокремлена від об'єднаної енергосистеми України і працює в складі "Бурштинського острова" і паралельно з об'єднаною енергетичною системою європейських країн (ENTSO-E). Приєднання до ENTSO-E відкрило можливості для збільшення експортних поставок електроенергії з України.

Зараз ви читаєте новину «Силова "націоналізація" Бурштинської ТЕС - це політичне питання - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі