середа, 08 серпня 2018 12:04

Зекономити на податках на нерухомість не вийде: відкрили доступ до Єдиної бази даних

Зекономити на податках на нерухомість не вийде: відкрили доступ до Єдиної бази даних
Віднині дані з бази відкриті для всіх охочих

Фонд державного майна оприлюднив інформацію з Єдиної бази звітів про оцінку нерухомості. Віднині дані з бази відкриті для всіх охочих.

Про це написав в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров у Facebook.

Станом на 6 серпня ця інформація охоплює дані про близько 16,5 тис. об'єктів оцінки. Інформація буде постійно оновлюватися.

"Відкритість Єдиної бази прописана у 172 ст. Податкового Кодексу України, і ця норма важлива для того, аби оціночна спільнота могла за рахунок публічності звітів про оцінку "самоочищуватися". Якщо хтось намагатиметься занижувати вартість, про це знатимуть усі", - написав Трубадуров.

Кожен на офіційному сайті Фонду зможе ознайомитися з цією інформацією.

Фонд відкритий і прозорий у своїх діях і бажанні вдосконалити оцінку оподатковуваного майна, аби унеможливити маніпуляції на ринку оцінки, спрямовані на ухиляння від сплати податків до Державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно купувати нерухомість

В Україні запропонували ретельніше контролювати перекази на суму понад 30 тис. грн без відкриття рахунку. У Мінфіні вважають, що такі транзакції повинні супроводжуватися повною перевіркою інформації про платника та одержувача. Йдеться про місце проживання, серію та номер паспорта, ідентифікаційний код. Це не стосується переказів менше 30 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Зекономити на податках на нерухомість не вийде: відкрили доступ до Єдиної бази даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі