вівторок, 14 травня 2024 21:50

Сьогодні ввечері в усіх регіонах можуть вимикати світло

Сьогодні ввечері в усіх регіонах можуть вимикати світло
Аварійні вимкнення електроенергії будуть з 21:00 до 24:00 години. Фото: pixabay.com

Сьогодні, 14 травня, з 21:00 до 24:00 Укренерго вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах.

Про це компанія повідомила ввечері вівторка.

Причина - значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квитки на потяг купуватимуть по-новому. Подробиці від Укрзалізниці

Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби - з 00:00 до 24:00, сказали в Укренерго.

У Києві вводяться графіки аварійних відключень, в тому числі і для населення. Обсяги відключень незначні, близько 10% споживачів, повідомила Київська міська військова адміністрація.

"Після ракетних ударів ворога по енергогенеруючих обʼєктах в енергосистемі України зберігається значний дефіцит. Причина - масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки", - сказали.

"Нагадаю - обмеження споживання це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми. Будь ласка, ще раз прошу усіх економити електроенергію. Кожен вимкнений електроприлад - це вагомий внесок у стабільність і відновлення нашої енергосистеми", - звернувся начальник КМВА Сергій Попко.

Вранці Укренерго повідомляла, що станом на 09:30 споживання зросло на 4,5 % у порівнянні з тим же часом вчора. Вчора вечірній максимум споживання був на 4% вищим за максимум попереднього робочого дня - п'ятниці 10 травня.

Українців закликали ощадливо споживати електроенергію, особливо з 17:00 до 24:00 години.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні ввечері в усіх регіонах можуть вимикати світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі