субота, 02 липня 2022 19:41

Найбагатші мільярдери світу стрімко "біднішають": хто очолює список

Найбагатші мільярдери світу стрімко "біднішають": хто очолює список
Топ-500 найбагатших людей світу у першій половині 2022 втратили $1,4 трлн. Фото: pixabay

За півроку топ найбільш збіднілих мільярдерів очолили засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск і засновник корпорації Amazon Джефф Безос – вони втратили майже $62 млрд і $63 млрд відповідно.

Аналітики вже визнали це "найрізкішим падінням за пів року у світі мільярдерів", повідомляє Bloomberg.

Загалом топ-500 найбагатших людей світу у першій половині 2022 втратили $1,4 трлн.

Основна причина того, що сталося – стрімке зростання облікових ставок, що проводяться центробанками для боротьби з підвищеною інфляцією. Від неї страждають високоризикові активи, зокрема акції компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голі статуї, сервізи від 100 тис. грн і сусід Медведчук: яку розкіш приховує маєток мільярдера Пінчука

"Це різкий відхід від попередніх двох років, коли статки надбагатих збільшилися. Уряди та центральні банки запровадили безпрецедентні заходи стимулювання після пандемії Covid-19, піднявши вартість всього, від технологічних компаній до криптовалюти", – йдеться в повідомленні.

Також свої статки втратили засновник однієї з найбільших криптовалютних бірж Binance Чанпен Чжао – $79,8 млрд, головний виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг – $65,5 млрд, глава французького конгломерату LVMH Бернар Арно – $49,3 млрд.

"Клас мільярдерів за останні роки накопичив таке велике багатство, що переважна більшість їх не лише може витримати найгірше перше півріччя з 1970 року для індексу S&P 500, але і, ймовірно, шукає вигідні угоди", – вважають аналітики.

Відомий бізнесмен та винахідник Ілон Маск втратив $16,9 мільярдів за один день. Це сталося після того, як він забажав скоротити 10% робітників своєї компанії Tesla. Відповідний електронний лист, в якому він висловив такий намір, з'явився в американських ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатші мільярдери світу стрімко "біднішають": хто очолює список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі