пʼятниця, 03 серпня 2018 11:45

Розенко пояснив, чому затримали виплати пенсій

Розенко пояснив, чому затримали виплати пенсій
У Пенсійному фонді пояснили, що затримка виплати пенсій обумовлена "касовими розривами надходження соціального внеску". Фото: Корреспондент.net

У липні відбулась затримка виплати пенсій українцям через людський фактор.

"Думаю, що, в основному, це людський фактор. Я не вважаю, що дії саме Пенсійного фонду призвели до затримок з виплат пенсій, адже він має особливості своєї роботи і у даному випадку виглядає як каса. Якщо гроші надходять до Пенсійного фонду, він їх одразу виплачує людям. Пенсійний фонд не займається бізнесом чи управлінням коштами", - заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запаси держскарбниці рекордно зменшилися

За його словами, подібні ситуації виникали і раніше. Головним чином, через проблеми з надходженням Єдиного соціального внеску. Щоправда, тоді їх вирішували Міністерство соціальної політики, Міністерство фінансів і Державне казначейство.

"Чому зараз у цьому трикутнику не були вчасно прийняті управлінські рішення щодо надання позики Пенсійному фонду? Я не знаю, який фактор спрацював, незважаючи на те, що Пенсійний фонд вчасно і в повному обсязі звернувся за такою позикою, чому він цю позику не отримав. Затримки з пенсійними виплатами, коли економічна ситуація в країні є не найгіршою, а досить стабільною, - неприпустимі", - підсумував Розенко.

24 липня Укрпошта підтвердила технічні затримки з виплатою пенсій. У Пенсійному фонді пояснили, що затримка виплати пенсій обумовлена "касовими розривами надходження соціального внеску". На даний момент пенсії за липень виплачено в повному обсязі.

Зараз ви читаєте новину «Розенко пояснив, чому затримали виплати пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі