середа, 24 грудня 2014 10:40

Росіяни просять українських заробітчан привезти сиру і фруктів

Росіяни просять українських заробітчан привезти сиру і фруктів

Після того, як Росія влітку відмовилася від м'яса і риби, сиру і молочних продуктів, овочів та фруктів з США, Канади, Австралії, Норвегії та країн Євросоюзу, росіяни почали замовляти продукти у друзів та знайомих з України та Білорусії. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Олексій Кір'янов, київський архітектор-дизайнер, який шість років працює у Москві.

"У грудні повернувся в Київ на два тижні, - каже Олексій. - Друзі і знайомі з Москви склали списки. Маю багато замовлень на сири і фрукти, ковбаси і м'ясо. Багато заборонених товарів завозять в Москву з Білорусії. Знайомі собі замовляли звідти креветки і сьомгу, сир Брі".

За словами Кір'янова, росіяни не опускають можливість купувати європейські продукти під час відпочинку закордоном.

"Побачили б, як себе поводять росіяни у Дьюті фрі. У мене була така можливість, коли чекав на свій літак в Барселоні у вересні. Вони купують стільки текіли, сиру і салямі, що на півроку вистачить", - говорить дизайнер.

Свинину у московських супермаркетах можна купити по 300-350 рублів, а це 80-95 гривень. За яловичину платять від 500 рублів - 140 гривень

"Незадоволені цінами 80 відсотків росіян. Але більшість у всьому звинувачують Меркель і Обаму, - каже заробітчанин. - На Путіна мало хто жаліється. У кожному випуску новин людей вчать економити. Радять м'ясо замінити на квасолю, сою, сочевицю і гриби".

За прогнозом, після Нового року ціни виростуть ще на 20 відсотків.

"Але росіянам влада обіцяє, що продуктів буде вдосталь і ціни на них більше не піднімуться, - розповідає Олексій. - З Астрахані мають налагодити поставки верблюжого м'яса. З нього планують робити фарш, фрикадельки, ліпити напівфабрикати. Воно хоч дешеве, але на відбивні не годиться, бо жорстке. Кілограм можна купити за 140 рублів – 40 гривень".

У Москві підняли ціни на техніку, подорожчала оренда квартир.

"Подорожчали також будматеріали, - говорить дизайнер. - Але я ціну на ремонт не піднімаю, бо і так з замовленнями не густо. Зараз в москвичів на рахунку кожна копійка. Якщо у Києві власник квартири на 60 квадратів заплатить за її ремонт від 40 до 100 тисяч гривень за найскромнішим мірками, то у Москві такі роботи обійдуться майже удвічі дорожче".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни просять українських заробітчан привезти сиру і фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі