четвер, 29 березня 2012 14:58

Росіяни не знайшли пальмової олії в українському сирі та поїхали

Росіяни не знайшли пальмової олії в українському сирі та поїхали
Комісія Росспоживнагляду повернулася в Росію доопрацьовувати матеріали. Фото: vkusnoe.info

Фахівці Росспоживнагляду Російської Федерації, які інспектували українське підприємство з виробництва сирів "Гадячсир", не виявили технічних порушень.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив президент Національної академії аграрних наук Микола Безуглий, передає УНН.

"Жодних технологічних обмежень чи порушень технологій ці спеціалісти не виявили. І ті технології, які розробили українські науковці з виробництва сирів, що запроваджені на провідних сироварних заводах, вони дозволяють виробляти продукцію відповідної якості. На превеликий жаль, письмових висновків комісія не надала. Вона поїхала в Росію доопрацьовувати матеріали", - сказав академік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко назвав незалежну експертизу українських сирів нікчемною

Безуглий уточнив, що спеціалісти Росспоживнагляду перевіряли тільки одне сироварне підприємство "Гадячсир" і вчора ввечері поїхали до РФ.

Зазначимо, 26 березня група з трбьох співробітників Росспоживнагляду прибула до України для інспекції підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок.

Нагадаємо, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція нібито не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не знайшли пальмової олії в українському сирі та поїхали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі