середа, 16 жовтня 2024 11:44

Росіяни атакували енергетику, є знеструмлення

Росіяни атакували енергетику, є знеструмлення
Всі помешкання мають бути заживлені найближчим часом. Фото: Pexels

Через обстріли і бойові дії минулої доби були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях.

У Харківській області через бойових дій знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення вже відновили, передає Міненерго.

Через технологічні порушення знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та промисловість у Миколаївській області. Живлення відновили за резервною схемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збирається знову масовано вдарити по українській енергетиці - РНБО

"Сьогодні вранці з технологічних причин знову вимикалась повітряна лінія, при цьому знеструмились побутові та промислові споживачі міст Херсон, Миколаїв, а також частково Миколаївської і Херсонської областей. Наразі тривають роботи з відновлення електропостачання", - йдеться у повідомленні.

Протягом кількох годин усі споживачі мають бути заживлені.

Європейському Союзу слід збільшити поставки обладнання для енергетичного сектору України й водночас наростити постачання засобів протиповітряної оборони, щоб захистити від знищення вже нове поставлене енергетичне обладнання.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель. За його словами, Єврокомісія вийшла з пропозицією акумулювати кредит у 35 мільярдів євро, щоб підтримати Україну як у військовому вимірі, так і в економіці.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни атакували енергетику, є знеструмлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі