пʼятниця, 30 березня 2012 08:16

Росіянам таки не сподобався український сир: є низка "істотних недоліків"

Росіянам таки не сподобався український сир: є низка "істотних недоліків"
Росспоживнагляд: В Україні порушили технологічний процес виробництва сиру. Фото: news2000.com.ua

Комісія Росспоживнагляду після проведення оцінки підприємства "Гадячсир" на відповідність технічним вимогам на молоко і молочну продукцію зауважила низку істотних недоліків.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Виробництво сиру, що поставляється на територію Російської Федерації, проводиться з порушеннями технологічного процесу на ділянках його дозрівання, упаковки, а також доставки компонентів для його виробництва", - сказано в повідомленні.

У Росспоживнагляді зазначили, що технологічні параметри з виробництва сиру не відповідають вимогам російського законодавства.

"Так, наприклад, сир напівтвердий сичужний "Російський", що виробляється на підприємстві, не відповідає російським вимогам за формою, розмірами, масою та органоліптичними показниками. Технологія виробництва зазначеного сиру також порушується за тривалістю обсушки, температурним режимам і термінам проведення дозрівання", - повідомило відомство.

Як зазначено в повідомленні, в процесі перевірки також виявлено, що крім виробництва сиру підприємством виробляються сирні продукти і спреди, технологія яких передбачає використання тропічних олій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко назвав незалежну експертизу українських сирів нікчемною

"Незважаючи на вимоги комісії про подання технічних документів на сирні продукти і спреди, технічна документація на їх виробництво представлена ??не була, при цьому була спроба приховати зазначені факти", - підкреслили в Росспоживнагляді.

Крім того, зазначено в повідомленні, на підприємстві встановлені суттєві порушення санітарно-технічного стану та виробничого контролю технології виготовлення продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов пообіцяв втримати гривню після "покращення" від Януковича

Росспоживнагляд також повідомив, що з результатами виявлених порушень були ознайомлені заступник директора "Гадячсир", комерційний директор, головний інженер, начальник виробництва та начальник лабораторії.

"Запропоновано розробити план заходів щодо усунення зазначених недоліків та подати до Росспоживнагляду", - резюмувало відомство.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам таки не сподобався український сир: є низка "істотних недоліків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі