четвер, 10 березня 2022 21:00

Росія завдала збитків Україні на понад $54 млрд - економісти

Росія завдала шкоди Україні в понад $54 млрд.

Про це повідомляє KSE Institute (аналітичний центр при Київській школі економіки) спільно з Офісом президента України та Міністерством економіки у Facebook.

"Лише за перші 10 днів війни загинули понад 1400 цивільних громадян нашої країни, з них понад 50 дітей. Знищені або пошкоджені численні важливі інфраструктурні об'єкти, десятки шкіл, лікарень, мостів, аеропортів, доріг, понад 1600 житлових будинків, а також найбільший літак у світі "Мрія". Ми не зможемо повернути життя наших громадян, які загинули в цій війні. Але ми обов'язково переможемо і відбудуємо нашу Україну", - зазначила Перша віце-прем'єр-міністерка України, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Автор: facebook.com/KyivSchoolOfEconomics
  KSE Institute, Офіс Президента та Міністерство економіки започаткували проект "Росія заплатить"
KSE Institute, Офіс Президента та Міністерство економіки започаткували проект "Росія заплатить"

На сайт надійшли понад 1800 повідомлень громадян, уряду, місцевих органів влади щодо втрат та пошкоджень по всій країні. Наразі пошкоджено та / або повністю зруйновано щонайменше 200 освітніх закладів, 30 закладів охорони здоров'я, 8 церков, 1600 житлових будинків, 19 адміністративних будівель, 23 заводи / їхні склади, 12 аеропортів, 5 ТЕС / ГЕС тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США дадуть майже $53 млн продовольчої допомоги українцям

Крім того, зруйновано / виведено з ладу понад 15 тис. км автомобільних доріг, 5 тис. км залізничних шляхів, 12 аеропортів, 350 мостів та мостових переходів тощо. Загальна оціночна вартість пошкоджених / зруйнованих об'єктів, за попередньою оцінкою КSЕ, у випадку їх повного руйнування може складати до 1,5 трлн грн або до $54,3 млрд.

Вартість відновлення цих втрат, ймовірно, буде значно більшою, адже будуть необхідні демонтаж зруйнованих будівель / об'єктів та відбудова значної кількості з них з нуля. Також не всі громадяни чи органи влади мали можливість зафіксувати втрати.

Створили сайт "Росія заплатить" для збирання інформації про шкоду, завдану окупантами. Це спільна ініціатива KSE Institute, Офісу президента та Міністерства економіки.

Зараз ви читаєте новину «Росія завдала збитків Україні на понад $54 млрд - економісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі