середа, 15 травня 2019 11:57

Росія заплатить Україні за очищення нафтопроводу

Росія заплатить Україні за очищення нафтопроводу
Біля портів ЄС стоять щонайменше 10 танкерів із забрудненою російською нафтою, яку ніхто не хоче приймати. Фото:images.unian.net

Одну ланку нафтопроводу "Дружба" очистили від забрудненої хлорорганічними сполуками російської нафти.

Додаткові витрати, які зробила Україна для очищення, погодилася компенсувати Росія, повідомила прес-служба Укртранснафти.

На переговорах між українськими, російськими, угорськими та словацькими нафтовими компаніями домовилися, що Росія компенсує витрати на очищення нафтопроводу "Дружба" та відновлення транзиту нафти. Для цього укладуть додаткову угоду, у якій визначать порядок і терміни відшкодування видатків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів про брудну нафту з Росії

Очищення нафтопроводу буде відбуватися шляхом прокачування зіпсованої нафти з України в Словаччину та Угорщину, де надалі її вивільнятимуть із нафтопроводу. Цей процес, за розрахунками Укртранснафти, може зайняти 4-6 місяців.

Біля портів ЄС стоять щонайменше 10 танкерів із забрудненою російською нафтою, яку ніхто не хоче приймати. У Міненерго РФ заявляли, що планують остаточно відновити постачання незабрудненої нафти до кінця травня.

У Росії затримали 4 осіб у кримінальній справі про забруднення нафти у трубопроводі "Дружба"."Джерело забруднення - вузол обліку "Лопатин" у Самарській області.

Зараз ви читаєте новину «Росія заплатить Україні за очищення нафтопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі