понеділок, 30 квітня 2018 15:18

Росія закінчила будівництво першої гілки Турецького потоку

Росія закінчила будівництво першої гілки Турецького потоку
Середня швидкість будування проводу на глибоководді складає 4,3 кілометра за день.

Російська компанія "Газпром" завершила будівництво першої гілки газопроводу "Турецький потік". Ним постачатиме блакитне паливо до Туреччини, Південної та Південно-Східної Європи.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

Першу нитку завершили укладати на глибоководній морській частині узбережжя Чорного моря біля берегів Туреччини. Середня швидкість будування проводу на глибоководді складає 4,3 кілометра за день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект "Північного потоку-2" показав, хто справжні друзі України

Будівництво другої нитки газопроводу збираються розпочати в третьому кварталі 2018 року. Потужність кожної нитки складає 15,75 мільярда кубометрів газу за рік.

"Реалізація проекту "Турецький потік" успішно триває. Пройдено важливий етап - побудована перша нитка газопроводу. Темп будівництва - високий. Від 7 травня 2017 року, коли почалася кампанія з укладання труб, сумарно за двома ниткам побудований вже 1161 км морського газопроводу, що становить 62% від його загальної протяжності", - сказав керівник "Газпрому" Олексій Міллер.

У російському Газпромі не виключають можливості будівництва нового газопроводу в обхід України "Північний потік-3".

Зараз ви читаєте новину «Росія закінчила будівництво першої гілки Турецького потоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі