четвер, 20 березня 2014 11:08

Росія відновила масштабну торговельну війну проти України

Росія відновила масштабну торговельну війну проти України
Черга з фур вже обчислюється кілометрами. Фото: sannews.com.ua

Російська Федерація 19 березня о 22-й годині повністю закрила свої кордони для української продукції.

Про це із посиланням на учасників ринку пише "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Українські транспортні компанії заявляють, що машини з українською продукцією не пропускають на митних пунктах РФ. Жодних пояснень перевізникам не надають.

"Машини просто повертають на територію України, навіть не проводять жодних оглядів. Працівники митниці свої дії ніяк не аргументують, ніяких документів не надають" , - кажуть експортери.

Через це на нейтральній території між Україною та Росією утворився транспортний колапс: черга з фур вже обчислюється кілометрами.

"У цій ситуації найбільше можуть постраждати постачальники тепличної продукції, насамперед огірка. Усі великі тепличні господарства країни більше половини врожаю огірка реалізовують на ринку РФ. Враховуючи цей факт, експерти проекту прогнозують різкий обвал ціни на огірок на внутрішньому ринку в умовах його перенасичення через зупинку експорту, а тепличні господарства України можуть зазнати серйозних збитків", - зауважили в "АПК-Інформ". 

Раніше Росія вже кілька разів перекривала свій кордон для товарів з України.

Зараз ви читаєте новину «Росія відновила масштабну торговельну війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі