пʼятниця, 29 жовтня 2021 01:26

Росія припинить поставки вугілля в Україну

Росія припинить поставки вугілля в Україну
Запасів вугілля на складах українських ТЕС не вистачає. Фото: РІА Новости

Російська Федерація зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну. Від 1 листопада з Росії не буде надходити вугілля марки А (антрацит) та П (пісне).

Раніше таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Славянська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ), повідомив голова парламентського комітету енергетики та ЖКП Андрій Герус у своєму Telegram-каналі.

Заборона не розповсюджується на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, яке використовується для потреб енергетики.

Такі дії РФ схожі на ту "енергетичну війну", що відбувалася восени 2014 року, зауважив Герус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зима близько" - Сюмар про низькі запаси газу та вугілля

Із серпня всі державні ТЕС працюють на мінімально допустимому рівні. За даними НЕК "Укренерго", станом на 27 жовтня в Україні 22 енергоблоки теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралів (ТЕЦ) перебувають у простої через відсутність палива. Ще п'ять енергоблоків ТЕС подали заявку на аварійний ремонт.

Запаси вугілля на складах ТЕС станом на ранок 25 жовтня становили 583,4 тис. тонн — це на 6,5% менше, ніж минулого тижня. Запаси газового вугілля знизилися до 454,6 тис. тонн, антрацитового - до 128,8 тис. тонн.

Зараз ви читаєте новину «Росія припинить поставки вугілля в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі