четвер, 19 лютого 2015 16:43

Росія почала поставки газу окупованому Донбасу за рахунок Києва

Росія почала поставки газу окупованому Донбасу за рахунок Києва
Фото: gazeta.ru

Росія почала додаткові поставки газу в Україну для самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Про це сказав журналістам голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, повідомляє РБК-Україна.

При цьому поставки здійснюються у відповідності з чинним контрактом між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

"Згідно з чинним між "Газпромом" і "Нафтогазом України" Контрактом купівлі-продажу газу, з 16.00 19 лютого 2015 року "Газпром" поставляє газ в Україну в тому числі через газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платово" в обсязі 12 млн куб. м на добу", - сказав Міллер.

Зазначимо, що станція "Платово" знаходиться в Ростовській області РФ на кордоні з неконтрольованою Україною частиною Луганської обл., а станція "Прохорівка" - біля Таганрога навпроти української Донецькій обл.

Збільшення поставок відбулося на тлі намагань України скоротити імпорт дорогого російського газу. Те, що бойовики ЛНР і ДНР отримають газ за контрактом між "Газпромом" і "Нафтогазом", дає підстави Росії пред'явити рахунок за споживання саме Україні, пише НВ.

Раніше цього ж дня бойовики ДНР заявили про намір перейти на російський газ, після того як Україна перекрила постачання газу на підконтрольні бойовикам території.

Водночас, прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв доручив опрацювати питання поставок газу на Донбас в якості гуманітарної допомоги.

В НАК "Нафтогаз України", в свою чергу, повідомили, що постачання газу в зону проведення АТО припинили з 18 лютого 2015 року через численні пошкодження проросійськими бойовиками газотранспортної інфраструктури.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія почала поставки газу окупованому Донбасу за рахунок Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі