четвер, 17 березня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія краде в України щодня 4,3 мільйони кубометрів води

Росія краде в України щодня 4,3 мільйони кубометрів води
Окупанти закачали в Крим води на 600 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Завдяки силовому захопленню обладнання Північно-Кримського каналу росіяни за 22 дні вкрали в українців води на суму понад 600 мільйонів гривень.

Сума збитків за самовільне використання українських ресурсів складає 32 628 960 гривень на добу, повідомила на своїй сторінці у Facebook Держекоінспекція.

"Російські війська 24 лютого захопили всі гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу, що регулювали водопостачання води з Каховського водосховища нижнього басейну Дніпра до півострова Крим. 27 лютого путінські окупанти зруйнував тимчасову дамбу, автомобільний міст та головну перегороджувальну споруду каналу", - йдеться у дописі відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії не вдасться подати воду до Криму просто так - українська розвідка

Зараз московити крадуть воду зі швидкістю 4 320 000 м3 за добу, порахували в Держекоінспекції.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія краде в України щодня 4,3 мільйони кубометрів води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі