четвер, 22 вересня 2011 15:10

Росія чекає від Києва пояснень про плани реструктуризації "Нафтогазу"

Росія чекає від Києва пояснень про плани реструктуризації "Нафтогазу"

Міністр енергетики Росії Сергій Шматко чекає від українських колег пояснень у зв'язку з планами реструктуризації НАК "Нафтогаз України", що, на думку українського керівництва призведе до розриву контрактів з "Газпромом".

Шматко повідомив журналістам, що він хотів би обговорити з міністром енергетики та вугільної промисловості Україна Юрем Бойко, який супроводжуватиме президента України Віктора Януковича в суботу під час візиту РФ питання, пов'язані з реструктуризацією "Нафтогазу".

"Якщо буде така можливість, то хотів би з Юрієм Анатолійовичем більш докладно обговорити терміни і форми реструктуризації "Нафтогазу", - сказав російський міністр.

За його словами, сторони "в принципі мають намір вести переговори в рамках діючих контактів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реструктуризація "Нафтогазу" не вписується у монопольні плани "Газпрому"?

На думку Шматка, приїзд високопоставленої української делегації в Москву - "це гарна можливість поговорити, звірити переговорні позиції сторін".

Нове керівництво України вважає довгостроковий контракт на поставку російського газу, підписаний колишнім урядом, невигідним і намагається змінити його умови.

Навіть отримавши знижку в $ 100 на тисячу кубометрів за рахунок скасування російського експортного мита, українські контрагенти просять нових знижок.

Минулого тижня керівництво України заявило про плани поділу НАК "Нафтогаз України" за видами бізнесу на нові окремі компанії, що, на переконання українських чиновників, призведе до перегляду умов контрактів.

Зараз ви читаєте новину «Росія чекає від Києва пояснень про плани реструктуризації "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі