вівторок, 29 вересня 2015 11:41

Російські нафтові гіганти через санкції відклали буріння в Арктиці

Російські нафтові гіганти через санкції відклали буріння в Арктиці
Фото: cont.ws

Росія перенесла на два-три роки терміни буріння в частині ліцензій "Газпрому" і "Роснефти" на дільниці арктичного шельфу.

Про це повідомив заступник міністра природних ресурсів і екології РФ Денис Храмов, передає "РИА Новости".

"Перенесено на два-три роки", — сказав Храмов на конференції "Нафта і газ Сахаліну".

Згідно з повідомленням, у 2015 році були задоволені прохання про перенесення строків робіт по восьми ліцензіях "Роснефти" і п'яти — "Газпрому".

Храмов зазначив, що перенесення термінів буріння призведе до збільшення кількості свердловин, які компаніям необхідно буде пробурити в наступні роки.

Зокрема, в 2019 році кількість таких свердловин зросте з 19 до 28, пояснив заступник міністра.

Як повідомляли ЗМІ, раніше Міненерго вперше відкрито визнало дефіцит в Росії бурових установок і запчастин для них через санкції. Якщо нафтовики будуть вести розвідку за заявленими планами, їм може не вистачити більше 20 плавучих платформ.

Аналітики агентства Fitch також повідомляли, що санкції практично закрили для всіх російських нафтогазових компаній доступ до західних ринків капіталу, а відтак, перекрили можливість робити інвестиції, необхідні для підтримки видобутку.

Крім того, Міненерго РФ вже попереджало, що ціна нафти 50 дол. ставить під загрозу значну частину нових проектів з видобутку нафти і газу в Арктиці та Східному Сибіру, які стають нерентабельними.

Зараз ви читаєте новину «Російські нафтові гіганти через санкції відклали буріння в Арктиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі