вівторок, 07 листопада 2017 11:59

"Рошен" за 10 місяців сплатив 1,21 млрд грн податків до держбюджету

"Рошен" за 10 місяців сплатив 1,21 млрд грн податків до держбюджету
Корпорація Roshen входить у топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. Фото: roshen.com

Корпорація "Рошен" за підсумками січня-жовтня 2017 року виплатила 1,213 млрд грн податків до бюджету України, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі корпорації.

Згідно з інформацією, із зазначеної суми надходження від податку на прибуток становили 296,6 млн грн, військовий збір - 10,5 млн грн, ПДВ - 634,1 млн грн. Як єдиний соціальний внесок (ЄСВ) було сплачено 135 млн грн.

До місцевих бюджетів сплачено 136,6 млн грн, з яких надходження від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) становили 126,4 млн грн, а також податок на землю та ін. - 10,2 млн грн.

"Переважно (близько 90-95%) податки сплачуються до державного бюджету України. Решта виплачується до бюджетів тих країн, де є представництва копанії "Рошен", а саме: Польщі, Угорщини, Литви, Росії, Казахстану, Румунії, Болгарії", - зазначили в корпорації.

У "Рошен" уточнили, що загалом за результатами 2016 року корпорація сплатила 1,545 млрд грн податків, а 2015 році - 1,337 млрд грн.

Як повідомлялося, у журналістському розслідуванні Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP і "Слідство-Інфо" повідомляється про те, що метою перебудови структури президентської кондитерської корпорації "Рошен" і створення офшорних компаній була мінімізація податків, а не передання компанії до "сліпого трасту" .

Юристи Порошенка наполягають, що структурували Roshen таким чином, щоб всі податки сплачувалися в Україні.

Корпорація Roshen входить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До її складу входять Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики і Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено з 1 квітня 2017 року.

Згідно з підписаним Порошенком у січня 2016 року договором, він передав свою 85-відсоткову частку в корпорації до незалежного сліпого трасту (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також чотирирічну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевський належить 13% через інвестфонд "Кондітерінвест", ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

Зараз ви читаєте новину «"Рошен" за 10 місяців сплатив 1,21 млрд грн податків до держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі