вівторок, 05 серпня 2014 17:49

Рибний магазин приносить 12 тисяч доходу на місяць

Рибний магазин приносить 12 тисяч доходу на місяць
Фото: finance.obozrevatel.com

Рибний магазин окупиться за рік і два місяці і щомісяця приноситиме 12 тисяч гривень прибутку. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив підприємець Андрій Кругловський із Харкова.

"Я починав майже 15 років тому з торгівлі рибою на ринку. З роками стали приходити постійні клієнти, бо ніколи не обважував, не обманював покупців. Коли товариш порадив відкрити рибний магазин у спальному районі — вагався. На ринку асортимент менший, постачальників менше, а виторг є щодня. В магазині ж можна простояти цілий день і нічого не вторгувати", - каже підприємець.

Згадує, що першу партію товару згодував собакам, другу замовив занадто малою, але за пів року навчився вибирати рибу і розбиратися в постачальниках.

"Рибний магазин кардинально відрізняється від точки на ринку. Асортимент риби інший — багатший. Поставки мають бути 3-4 рази на тиждень, а головне, що приваблює клієнтів — акції. І це не лише тимчасові знижки, а й дегустація товару. На минулому тижні куштували форель. Цього тижня — масляну. Ще тиждень тому — оселедець по фірмовому рецепту. На такі приходить найбільше покупців і витторг у ці дні високий"

У справу треба вкласти 100 тисяч гривень. Більшість грошей піде на обладнання, вітрини й холодильники. Ще 10 тисяч на закупку товару. Але з більшість постачальників працюють з післяоплатою.

"Зараз маємо проблеми з російськими постачальниками, вони відмовились везти сьомгу і червону форель. Перейшли на Норвежські та Українські види риби. Родзинкою магазину може бути й басейн із живою рибою, бачив такі в Києві. Але мені це робити дорого, тому шукаю інші види розваг. На літні канікули запрошував бажаючих робити суші. Майстер- клас планували зробити прямо в магазині, але не вийшло, бо прийшло стільки людей, що мусив проситися у ресторан"

Підприємець переконаний, попит на рибу та рибні продукти з рокам зростатиме. Люди менше стали їсти м'яса.

"Особливо в нас хороші дні у піст. Приходять переважно за дешевою рибою- оселедцем, скумбрією, але беруть і дорожчу. Ті ж рибні рулети, чи сьомгу. Популярними стали рибні нарізки. Найбільший виторг у магазині мав перед Великоднем навесні. Тоді продав риби майже на 15 тисяч гривень за день. В інші дні маємо кілька тисяч. Якщо завершиться війна на сході — відкрию ще один магазин. Помітив, що рибу найбільше купують восени і взимку"

 

 

Зараз ви читаєте новину «Рибний магазин приносить 12 тисяч доходу на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі