четвер, 07 липня 2011 20:19

Рентабельності українського рослинництва може позаздрити Євросоюз - експерт

Рентабельності українського рослинництва може позаздрити Євросоюз - експерт

Нині вирощування більшості культур у рослинництві України є надзвичайно рентабельним.

Про це заявив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса в ефірі Першого ділового каналу.

"Якщо подивитись на минулий рік і ефективність виробництва зернових та олійних культур, вона сягала в Україні 40—50%. У картоплярстві ми побили всі рекорди — рентабельність становила 60—65%. Європейському союзу, де врожайність набагато більша, таке й не снилося", — сказав він.

Експерт також відзначив успіхи загалом у вітчизняному сільському господарстві, досягнуті за минулі роки.

"Валовий збір врожаю за останні три роки виріс в середньому на 10—15%. Відбувся притік інвестицій у розмірі майже 10 мільярдів доларів у вигляді кредитування, зовнішніх запозичень або IPO", — зазначив Ліссітса.

У той же час президент УКАБ висловив переконання, що в сучасних умовах аграріям треба орієнтуватися не на кількість тон зібраного врожаю, а на його якість.

"Нам не треба працювати, як у колишніх радгоспах, де рахували тонни і гектари. Нам треба працювати в сучасній економіці і рахувати євро, долари або гривні. Це означає, що нам 40 мільйонів тонн врожаю може навіть краще, ніж 80 або 60 мільйонів. Адже виникає питання, чи зможемо ми врожай експортувати, де знайдемо ринки і яка на них буде ціна", — підкреслив Ліссітса.

Зараз ви читаєте новину «Рентабельності українського рослинництва може позаздрити Євросоюз - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі