середа, 11 січня 2012 13:34

"Регіонал" прив'язав стипендії студентів до ціни російського газу

"Регіонал" прив'язав стипендії студентів до ціни російського газу

Бюджет щодо студентських стипендій буде ще переглядатися, але це питання залежить від переговорів з Російською Федерацією щодо цін на газ.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, автор законопроекту про вищу освіту Максим Луцький.

"Пункт про підвищення вартості навчання для контрактників був викреслений із законопроекту, але необхідно враховувати той факт, що контрактна навчання - це добровільна платна послуга і той, хто її отримує, повинен бути готовий до того, що вартість щорічно буде зростати, адже те що сьогодні коштує гривню, через кілька років буде коштувати вже дорожче. Але ми пішли назустріч і прибрали цей пункт із законопроекту", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливі затримки з виплатами зарплат, пенсій, стипендій

За його словами, йому нічого невідомо з приводу додаткових критеріїв щодо того, хто буде або не буде отримувати стипендію.

"Якщо студент вчиться і отримує той середній бал, за яким виплачується стипендія, він її буде отримувати. Студентів також хвилює питання, чи вистачить закладених в бюджеті грошей для забезпечення стипендіального фонду. І таке припущення у них було, що грошей не вистачить, тому "хорошистам" не будуть платити стипендію. По-перше, бюджет буде ще переглядатися. На жаль, зараз ще існують проблеми в переговорах з Російською Федерацією щодо цін на газ, тому сьогодні в бюджет закладена максимальна вартість", - зазначив Луцький.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" прив'язав стипендії студентів до ціни російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі