понеділок, 17 березня 2014 18:44

Рада ЄС тимчасово скасувала мита на український експорт до Євросоюзу

Рада ЄС тимчасово скасувала мита на український експорт до Євросоюзу

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу схвалила зняття мит на український експорт до Євросоюзу до 1 листопада. Про це йдеться у висновках за підсумками сьогоднішнього засідання Ради глав МЗС ЄС.

"Рада вітає пропозицію Єврокомісії щодо тимчасового зняття мит на український експорт до ЄС і сподівається на їх швидке впровадження", - йдеться в документі.

Також міністри схвалили підписання політичної частини угоди про асоціацію між Україною та ЄС 21 березня в Брюсселі. При цьому Рада глав МЗС ЄС підтверджує свою готовність підписати і частину угоди.

Також у висновках виписана позиція ЄС про невизнання референдуму в Криму та засудження "негативного розвитку подій, які порушують суверенітет України".
"Рада рішуче засуджує проведення незаконного референдуму в Криму 16 березня про вступ у Російську Федерацію, який явне порушує українську Конституцію. ЄС не визнає незаконний референдум і його результати", - сказано у висновках.

Крім того, ЄС заявив про свою готовність підтримувати Україну і прагнути забезпечити "сильну фінансову підтримку для стабілізації її економічної і фінансової систем в рамках пакету допомоги Єврокомісії, який буде реалізований найближчим часом. "Рада закликає Європейський інвестиційний банк продовжувати свою діяльність в Україні", - йдеться у висновках.

Одночасно з цим рада ЄС висловився щодо того, що підтримка МВФ буде мати вирішальне значення для допомоги Європейського Союзу, щоб відновити макроекономічну стабільність "за допомогою розумної податково-бюджетної, грошово-кредитної та курсової політики".

"У той же час ми повторюємо наш заклик до українського уряду терміново почати амбітні структурні реформи, включаючи, зокрема, боротьбу з корупцією та підвищення прозорості бюджетних витрат", - наголошується в документі.

 

Зараз ви читаєте новину «Рада ЄС тимчасово скасувала мита на український експорт до Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі