пʼятниця, 06 травня 2011 22:18

Продавці бензину перевищили ціни, вказані в рекомендаціях міністра Бойка

Провідні мережеві заправки країни не взяли до уваги рекомендації експертно-аналітичної групи при Міненерговугілля щодо цінового коридору на бензин марки А-95 не вище 10,0 грн. та на дизельне пальне - 9,6 грн.

Бензин А95 продають по 10.80 грн., а дизпальне – 9,90 грн.

"Рішення експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України мають рекомендаційний характер. Отож, виходить, що нафтотрейдери можуть їх сміливо ігнорувати й за це їм нічого не буде. Немає механізму притягнення до відповідальності. Вони є звичайною імітацією бурхливої роботи влади з наведення порядку на ринку нафтопродуктів і переміщення акцентів відповідальності в бік нафтотрейдерів", - пояснила Ольга Дем'янчук, кандидат економічних наук з національного університету "Острозька академія".

Науковець вважає, що Антимонопольний комітет не виконує в повній мірі покладені на нього регуляторні функції й у такий спосіб сприяє спекуляціям на ринку нафтопродуктів.

"Куди дивиться Антимонопольний комітет? Нафтотрейдери зухвало й вміло використовують ситуацію, що склалася на зовнішньому на внутрішньому ринках. Продають дорого, бо є попит. Ціни підвищують не оглядаючись, бо їм, насправді, ніхто не заважає це робити", - додала Дем'янчук.

Нагадаємо, що 29 квітня експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля рекомендувала трейдерам нафтопродуктів ціновий коридор на бензин марки А-95 не вище 10,0 грн. та на дизельне пальне 9,6 грн.

Головуючий на засіданні Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко закликав нафтотрейдерів з розумінням ставитися до виконання рекомендацій групи й наголосивши на тому, що уряд виконав обіцянку й знизив ставки акцизного збору на нафтопродукти.

Зараз ви читаєте новину «Продавці бензину перевищили ціни, вказані в рекомендаціях міністра Бойка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі