вівторок, 30 жовтня 2012 11:39

Присяжнюк каже, що видав селянам 200 мільйонів за молодняк

Присяжнюк каже, що видав селянам 200 мільйонів за молодняк
Микола Присяжнюк заявив, що фермерським господарствам будуть надаватися у лізинг ангари та поголів'я свиней. Фото: for-ua.com

Станом на 30 жовтня селянам виплачено близько 200 млн грн державної бюджетної дотації за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби (ВРХ).

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"На сьогодні ми вже виплатили близько 200 мільйонів гривень. Тому в цьому році нам вдалося вперше за двадцять років стабілізувати поголів'я худоби. Наразі відбувається нарощування поголів'я ВРХ та обсягів виробництва молока", - цитує слова Присяжнюка прес-служба Мінагропроду.

Він також додав, що зараз розробляється проект, відповідно до якого фермерським господарствам будуть надаватися у лізинг ангари та поголів'я свиней. Це дасть змогу господарям утримувати 150-200 голів свиней та отримувати достойні доходи, вважає міністр.

Міністр нагадав, що державна підтримка не лише забезпечує зростання поголів'я худоби та збільшення виробництва молока та м'яса у селянських господарствах, а й створює основу для розвитку такої форми господарювання, як кооперативи.

"Сьогодні одноосібник виробляє власну продукцію, однак немає механізму її доставки до споживача. Якраз кооперативи дають можливість спростити та скоротити цей ланцюг, а також дати достойну ціну виробнику та споживачу. Нагадую, що Президент чітко поставив завдання - розвиток сільських територій. Ми працювали з науковими уставами та громадськими організаціями, щоб розробити програми економічного розвитку на селі. Як наслідок ми запропонували та реалізовуємо ініціативу "Рідне село", - додав Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк каже, що видав селянам 200 мільйонів за молодняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі