пʼятниця, 30 грудня 2022 04:00

Підвищення пенсій і зарплат ‒ в Мінфіні розповіли про плани

Підвищення пенсій і зарплат ‒ в Мінфіні розповіли про плани

Індексувати пенсії в Україні планують у березні наступного року.

Уряд та Міністерство фінансів має таку можливість. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, держава шукатиме способи підтримки пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні більш як удвічі планують підвищити ціни на електроенергію: кого торкнеться

Водночас міністр наголосив, що питання щодо справедливості та відновлення спроможності бюджетників отримувати достойні заробітні плати варто обговорювати вже після перемоги у війні.

"Наслідки будь-яких рішень щодо підвищення заробітних плат на даному етапі без наявних ресурсів для їх забезпечення можуть привести лише до знецінення гривні, девальвації, інфляції. Відповідно, до зменшення купівельної спроможності цієї ж гривні", ‒ наголосив Марченко.

Дефіцит загального фонду державного бюджету України в листопаді 2022 року зріс порівняно з жовтнем на 11% до 163,3 млрд грн. Фактичний дефіцит був ще вищий – 170 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Фінансова допомога України дасть змогу покрити 85% дефіциту бюджету 2023-го. Допомога прийде зокрема від країн, які входять до "Великої сімки", повідомив у Facebook прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення пенсій і зарплат ‒ в Мінфіні розповіли про плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі