вівторок, 14 червня 2016 21:35

Поставки антрациту із зони АТО припинилися

Поставки антрациту із зони АТО припинилися

З 1 червня поставки антрацитового вугілля із зони АТО припинилися.

Про це заявив голова Національної комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк на обговоренні в парламентському комітеті з питань паливо-енергетичного комплексу проблеми формування ціни на вугілля, повідомляє "УНІАН".

Він також зазначив, що імпортні поставки такого вугілля можуть досягати лише 400 тис. тонн в місяць при загальному споживанні 1 млн тонн в місяць.

"Поставки вугілля антрацитової групи морським шляхом можуть становити 400 тис. тонн на місяць. Загальна потреба українських ТЕС у такому вугіллі становить 1 млн тонн на місяць", - розповів Вовк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиційна енергетика: дешево та сердито

Як відомо, Україна почала відчувати гострий дефіцит енергетичного вугілля з літа 2014 року, коли внаслідок воєнних дій втратила контроль над частиною Донбасу, де розташована більшість шахт з видобутку антрацитового вугілля.

Нині, близько 60% електроенергії в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і "зелена" енергетика.

Через воєнні дії на Донбасі Україна значно скоротила видобуток вугілля, тому влада вирішила імпортувати вугілля з Австралії (одне судно придбала ДТЕК), ПАР, Росії.

Наприкінці травня поточного року міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що Україна цього року не закуповуватиме антрацитового вугілля в Південно-Африканській Республіці.

Раніше повідомлялось, ЛНР і ДНР торік щомісяця до Росії вивозили 100 тис. т антрациту. Компанії-експортери заробили на цьому від $ 25 млн до $ 75 млн.

Зараз ви читаєте новину «Поставки антрациту із зони АТО припинилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі