середа, 09 вересня 2020 10:02

Допомога з безробіття: від чого залежать виплати, і хто отримує найбільше

Допомога з безробіття: від чого залежать виплати, і хто отримує найбільше
Розмір допомоги з безробіття залежить від страхового стажу та зарплати працівника. Фото: pixabay.com

На розмір допомоги з безробіття впливають страховий стаж та заробітна плата, яку мав працівник перед звільненням. Також мають значення причини звільнення з роботи.

Зокрема, допомога застрахованим безробітним визначається у відсотках до їхньої середньої зарплати залежно від страхового стажу. Ті, хто мають 2 роки стажу, претендують на 50% від розміру заробітної плати. Від 2 до 6 років – 55%, від 6 до 10 років – 60%, понад 10 років – 70%, повідомили в Державному центрі зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дистанційну роботу хочуть врегулювати: що пропонують у парламенті

Працівники з меншим страховим стажем отримують допомогу з безробіття у мінімальному розмірі. Він встановлюється правлінням Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Водночас допомога з безробіття не може бути більшою, ніж чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

За час карантину в Україні статус безробітного отримали 444,4 тис. громадян. На 31 серпня нараховували 477,7 тис. безробітних українців. Це на 73% більше, ніж в аналогічний період торік.

Зараз ви читаєте новину «Допомога з безробіття: від чого залежать виплати, і хто отримує найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі