вівторок, 08 вересня 2020 12:05

Дистанційну роботу хочуть врегулювати: що пропонують у парламенті

Дистанційну роботу хочуть врегулювати: що пропонують у парламенті
Роботодавець матиме право дізнатися правдиву інформацію про місце проживання працівника. Фото: unsplash.com

У Верховній Раді хочуть запровадити 2 види самостійної роботи – дистанційну та надомну.

Відповідний законопроєкт вже зареєстрували на сайті парламенту.

При укладенні договорів на кожну з видів робіт, роботодавець матиме право дізнатися правдиву інформацію про місце проживання працівника, пише "Слово і діло".

Працівники зможуть ознайомитися з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпоширеніші помилки під час пошуку роботи

Автори законопроєкту пропонують передбачити дистанційне ознайомлення працівника з вимогами щодо охорони праці за допомогою відеозв'язку.

Якщо законопроєкт ухвалять, працівник зможе поєднувати дистанційну роботу з роботою у звичайному режимі на робочому місці. Роботодавець має забезпечити точний облік відпрацьованого часу та ефективний контроль за раціональним використанням робочого часу працівником.

54% роботодавців перевели роботу своїх бізнесів на віддалену або частково віддалену зайнятість, а 58% працівників не проти продовжувати працювати віддалено.

Зараз ви читаєте новину «Дистанційну роботу хочуть врегулювати: що пропонують у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі