середа, 24 жовтня 2018 12:38

Понад 70%: жителі яких міст переплачують за тепло

У деяких регіонах України тарифи на тепло безпідставно підвищували. В окремих містах вони зросли на понад 70%.

"Незважаючи на власні обіцянки знизити тарифи на тепло за стабільних цінах на газ, місцева влада протягом 2017-2018-х їх підвищувала. Такого висновку дійшла Комісія за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органами місцевого самоврядування", - написала у Facebook голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.

Автор: Facebook
  В окремих містах тарифи на тепло зросли на понад 70%.
В окремих містах тарифи на тепло зросли на понад 70%.

У Київській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій і Полтавській областях тарифи зросли на 50%. Така ж ситуація у Луцьку, Житомирі, Івано-Франківську та Тернополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальні послуги: скільки заплатять українці цього року

"Наприклад, різниця між середньозваженим тарифом ліцензіатів НКРЕКП на теплову енергію для населення та встановленими органами місцевого самоврядування міста Слов'янська та Івано-Франківська складає 70,3% та 41% відповідно", - зазначила Оксана Кривенко.

З 1 листопада ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. Це вимушений крок, щоб Україна могла отримати кредит МВФ, кажуть в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Понад 70%: жителі яких міст переплачують за тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі