середа, 09 жовтня 2024 21:18

Допомога Україні: Єврорада погодила виділення €35 млрд

Допомога Україні: Єврорада погодила виділення €35 млрд
Також погодили новий механізм кредитних зобов'язань. Фото: Pexels

Єврорада погодила пакет фінансової допомоги Україні (Macro-Financial Assistance - MFA).

До неї входить виняткова позика макрофінансової допомоги на суму до €35 млрд та механізм кредитної співпраці, який буде підтримувати Україну у погашенні кредитів від ЄС та G7 на суму до €45 млрд. Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

"Фінансова допомога спрямована на негайне задоволення нагальних потреб України у фінансуванні, які зросли через посилення агресії Росії проти України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС підрахували заморожені активи РФ

Погашення виняткової позики, а також позик, наданих партнерами в рамках ініціативи "Надзвичайні позики прискорення надходжень для України" (ERA) забезпечуватиметься коштом прибутків від $300 млрд заморожених активів.

"Позика MFA на суму до €35 мільярдів є внеском ЄС у кредит G7 на суму до €45 мільярдів", – вказали в Єврокомісії.

Держави-члени погодилися, що якщо Європейський парламент прийме пропозицію Комісії без змін, Рада також швидко затвердить її, щоб макрофінансова допомога якомога швидше надійшла в Україну.

Кредит MFA буде доступним вже 2024 року з виплатою 2025-го. Погашення його відбуватиметься упродовж 45 років.

Цього року Україна отримає від союзників додаткові $50 млрд завдяки використанню прибутків від заморожених на Заході російських активів, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Україні: Єврорада погодила виділення €35 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі