понеділок, 08 лютого 2021 17:51

"Поліцейський у смартфоні": українці можуть доносити на водіїв-порушників

"Поліцейський у смартфоні": українці можуть доносити на водіїв-порушників
На підставі заяв працівники поліції вже почали виписувати штрафи. Фото: unsplash.com

В Україні запрацював додаток "Поліцейський у смартфоні". Завдяки йому водії можуть фіксувати порушення інших учасників дорожнього руху і звертатися в поліцію.

На підставі заяв працівники поліції вже почали виписувати штрафи. Отримавши таку заяву, правоохоронці викликають порушника до відділку та показують йому відео з моментом порушення, розповідає "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмеження та вимоги - які позначки з'являться у водійських посвідченнях

"Більшість приходить, визнають провину і згодні сплатити штраф. При цьому дивуються: як вдалося їх виявити?", – розповів заступник начальника управління патрульної поліції міста Бровари Юрій Ющенко.

Правоохоронці встигають реагувати не на всі сигнали – їх надходить багато. Водночас законодавство не зобов'язує патрульну поліцію притягати до відповідальності водіїв на підставі відеофіксації порушень за допомогою програми.

Якщо власник авто дозволяє комусь іншому користуватися його транспортним засобом, цю людину радять призначити належним користувачем. Таке призначення дозволить власнику авто уникнути отримання чужих штрафів за порушення ПДР, якщо за кермом замість нього був хтось інший.

Зараз ви читаєте новину «"Поліцейський у смартфоні": українці можуть доносити на водіїв-порушників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі