середа, 06 березня 2013 12:31

Податок на депозити треба зменшити у п'ять разів - експерт

Податок на депозити треба зменшити у п'ять разів - експерт
Фото: rez.com.ua

Доходи з депозитів повинні оподатковуватися 5-процентним податком, а не 25-процентним, і тільки з 2015 року.

Таку думку висловив керівник Інформаційно-аналітичного центру Forex Club Україна Микола Івченко в ефірі Українського радіо.

"Думаю, що 5% - це та цифра, від якої можемо починати "танцювати". Всі чудово розуміють, що тривалий період податку на доходи депозитів не було. Відповідно, потрібно колись починати оподатковувати. Інші інструменти обкладаються - чому депозити не обкладаються? 10% - забагато для початку. Починати треба з невеликого розміру. Як правило, це стандартні цифри - 3-5%. У Податковому кодексі прописано 5%, по-моєму, з 2015 року", - сказав Івченко.

За його словами, добробут населення не постраждає від 5-відсоткового податку на доходи від депозитів.

"Десь у 2015 році, коли ми відносно стабільно проживемо у фінансовому секторі, банківській системі, можна оподатковувати за 5%. Не думаю, що це буде велика втрата. Тоді депозити будуть постійно рости, населення навіть не помітить ці 5%. Не буде якогось великого невдоволення", - зазначив Івченко.

Нагадаємо, народний депутат від фрації Партії регіонів Євген Сігал у поданому до Верховної Ради законопроекті запропонував запровадити 25-процентну ставку оподаткування доходів фізичних осіб, отриманих у вигляді відсотків на депозити.

/media/video/485918/1_485918.mp4

Зараз ви читаєте новину «Податок на депозити треба зменшити у п'ять разів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі