четвер, 06 квітня 2017 06:00

Податкову міліцію ліквідували випадково

Податкову міліцію ліквідували випадково
Податкову поліцію намагалися ліквідувати з 2009 року. Фото: Державна фіскальна служба України

"Нелогічним є сам принцип утворення відомчих міліційних структур. За такою логікою при Антимонопольному комітеті мала бути антимонопольна міліція, при Держкомземі - земельна", - написав у пояснювальній записці голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко.

6 квітня 2011 року втретє винесли на розгляд Верховної Ради його законопроект про ліквідацію податкової міліції. Голосування знову провалилося. Закон підтримали 87 депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансовим детективам призначили космічні зарплати

В уряді неодноразово заявляли про намір ліквідувати податкову міліцію та створити службу фінансових розслідувань. У серпні 2014-го з'явився відповідний законопроект. Але в листопаді його відкликали з парламенту.

21 грудня 2016 року під час голосування за державний бюджет депутати помилково підтримали норму про ліквідацію податкової міліції та вилучення відповідного розділу Податкового кодексу з 1 січня. 23 лютого 2017 року у Верховній Раді намагалися прийняти поправку, щоб виправити помилку.

"Ми не може ліквідувати податковий орган. Повинна бути спеціальна процедура, що передбачає передачу всіх справ", - звернулася до депутатів голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Насірова забрали чотири паспорти

"Це репресивний орган, який тиснув на бізнес, при цьому не зменшуючи рівень фінансової злочинності. Це спадщина, яка має залишитися в минулому", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"За" проголосували 194 депутати. Поправку відхилили. Керівництво ДФС повідомило, що податкова міліція працюватиме, поки не буде створено орган, який її замінить.

"Добра новина. Ліквідацію податкової міліції я ініціював і відстоював з 2009 року. І восьми років не пройшло) Але врешті вдалося!", - написав 23 лютого на своїй сторінці у Facebook Анатолій Гриценко.

22 березня Кабмін схвалив законопроект про створення служби фінансових розслідувань. Вона має замінити податкову міліцію.

Зараз ви читаєте новину «Податкову міліцію ліквідували випадково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі