середа, 16 лютого 2022 15:35

Плавати морськими водами України і Росії стало дорожче

Плавати морськими водами України і Росії стало дорожче
Рішення страхових компаній створює додатковий тиск на економіку України. Фото: Linkedin

Лондонський ринок морського страхування додав українські та російські територіальні води Чорного та Азовського морів, до списку районів, що вважаються зонами підвищеного ризику.

Про це інформує агенція Reuters.

Мова іде про 12-ти мильну зону уздовж берега. Також це ніяк не повязано з військовими навчаннями Росії, що тривають з 13 по 19 лютого.

"Це типова реакція страховиків, їхня мета - максимально запобігти ризикам. Наслідком буде підвищення страхової складової у фрахті і можливе уповільнення руху суден", - розповідає в коментарі Gazeta.ua голова Південноукраїнського офісу юридичної компанії Arzinger Віктор Сизоненко.

В юридичній компанії Legrant в коментарі Gazeta.ua припустили, що через це фрахт зросте на 2-3 доллари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судна ігнорують заборонені росіянами зони в Чорному морі

Нагадаємо, що зараз у Чорному морі тривають навчання військового флоту Росії. Попри оголошені росіянами закриті зони для судноплавства, більша частина суден, що прямують в або з України, їх не дотримується.

Морські порти України у січні 2022 року збільшили кількість оброблених суден порівняно з аналогічним періодом минулого року в 2,2 разу, або на 563 судна — до 1035 суден. Про це свідчать дані ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ).

Зараз ви читаєте новину «Плавати морськими водами України і Росії стало дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі