вівторок, 15 вересня 2015 10:50

Пивоварський розповів, що заважає "відкрити небо" між Україною та ЄС

Пивоварський розповів, що заважає "відкрити небо" між Україною та ЄС
Фото: ipress.ua

Ратифікація Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Євросоюзом досі заблокована питанням Гібралтару.

Про це міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив журналістам у понеділок в Брюсселі, передає"УНІАН".

"Основна мета візиту - проговорити Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. На жаль, зараз я не можу сказати, що ми просунулися дуже далеко. Знову ми почули те, що є проблема між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і ми домовилися, що продовжимо активно піднімати це питання на всіх рівнях. Зараз це питання не України, а загально європейське питання", - сказав міністр.

При цьому Пивоварський підкреслив, що ця ситуація є "унікальною, коли ми готові, але внутрішньо європейське питання не дозволяє щось підписати".

"Більше того, це внутрішньо європейське питання зупинило ще декілька важливих договорів з іншими країнами. Тому наші колеги-європейці будуть активно просувати вирішення питання Гібралтару", - додав він.

Міністр також повідомив, що ЄС планує врегулювати це питання до кінця 2015 року.

У цій ситуації Київ вже почав "певний час тому двосторонню лібералізацію на основі двосторонніх договорів", додав Пивоварський.

Під час зустрічей також порушувалося питання інфраструктури на сході України, зазначив він.

"Я проінформував колег, які інфраструктурні втрати з зоні АТО, прикордонній зоні для того, щоб наші колеги поступово почали думати про можливу фінансову допомогу. Якщо обрахувати втрати, то ми говоримо про суму більше мільярда доларів", - сказав міністр.

Крім того, в ході переговорів порушувалися питання розвитку внутрішніх водних шляхів, реформування залізничного транспорту і "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що в липні 2015 року про спільний авіаційний простір підписали Україна та США. 

Документ, зокрема, передбачає невтручання держави в комерційні рішення авіаперевізників щодо маршрутів, обсягів перевезення, а також ціноутворення. Угода також передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів і географії польотів.

Зараз ви читаєте новину «Пивоварський розповів, що заважає "відкрити небо" між Україною та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі