четвер, 11 травня 2017 21:10

"Пишуть собі зарплату 1450 гривень, а їздять на "мерседесах" - міністр

"Пишуть собі зарплату 1450 гривень, а їздять на "мерседесах" - міністр
Міністр соціальної політики Андрій Рева. Фото:уніан

В Україні 26 млн громадян працездатного віку. Офіційно зайнятих – 16 млн, безробітних - 2 млн. Де ще знаходиться 8 млн осіб ніхто не знає.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю "Цензор.Нет".

"Із цих 16 мільйонів єдиний соціальний внесок платять 10,5. А пенсіонерів у нас 12 мільйонів. Ще за півтора мільйона держава доплачує тим людям, які отримують соціальну допомогу. Виходить, на одного пенсіонера припадає один платник єдиного соціального внеску. У Польщі при цих же демографічних цифрах аналог цього внеску сплачують 22 мільйони громадян", - говорить Андрій Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В яких країнах чекають українців на роботу

Зниження єдиного соціального внеску не дало позитивного результату.

"Розказували, що у нас бізнес жахливо придушений податками, тому треба знизити ЄСВ. Зробили. І що?! У нас тільки прямі втрати Пенсійного фонду – 96 мільярдів гривень. Не можна змиритися із тим, що сьогодні бабуся стоїть із простягнутою рукою або риється у сміттєвому баку, отримуючи 1247 гривень пенсії. А в цей час 47 тисяч керівників середніх і малих приватних підприємств пишуть собі зарплату 1450 гривень, при цьому їздять на "Мерседесах". І кричать, що єдиний соціальний внесок 704 гривні для них непідйомна сума", - додав міністр.

Роботодавці в Україні не хочуть платити більші зарплати, тому українці масово виїжджають на заробітки закордон.

"Підписали угоду з ізраїльтянами. Вони вирішили набрати по контракту 20 тисяч українських будівельників. Офіційно, через Державну службу зайнятості. Прописали, що ізраїльський роботодавець буде платити за цих робітників єдиний соціальний внесок в Україні. І почався ґвалт з боку наших будівельних магнатів: "Як так?! У нас же робочої сили не вистачає!" Немає проблем - підніміть зарплати, запропонуйте кращі умови. Тоді люди не поїдуть в іншу країну працювати у 40-градусну спеку", - каже Андрій Рева.

На одне робоче місце в Україні претендують три спеціалісти. Торік було - п'ять.

Зараз ви читаєте новину «"Пишуть собі зарплату 1450 гривень, а їздять на "мерседесах" - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі