понеділок, 14 травня 2018 16:15

Піар-акція Путіна: експерт пояснив, навіщо у "дочку" Сбербанку вливають гроші

Піар-акція Путіна: експерт пояснив, навіщо у "дочку" Сбербанку вливають гроші
Російська фінустанова попри санкції продовжує вести бізнес на території України. Фото: Без Табу

Сбербанк Росії вирішив збільшити статутний капітал української "дочки" на 8,3 млрд грн або на 66,6% (до 20,8 млрд грн).

"Це не вимога Нацбанку. Регулятор вже погоджував продаж установи. Крім того, наголошував, що російським банкам не слід працювати в Україні. Сьогодні жоден банк з іноземними інвестиціями, крім Сбербанку, не збільшував свій капітал. Скоріше за все, це піар-акція Росії та Путіна зокрема. Сбербанк Росії збільшує статутний капітал, щоб показати, що гроші є і він готовий інвестувати", - розповів Gazeta.ua фінансовий експерт Олексій Лупоносов.

За його словами, російська фінустанова попри санкції продовжує вести бізнес на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналізувати російські банки не вдасться — економіст

Сбербанк Україна - "дочка" російського державного Сбербанку. Працює в Україні з червня 2001 року.

В Україні санкції проти російських фінустанов запровадили 23 березня 2017 року. Вони стосувалися п'яти банків з російським капіталом: Сбербанк, ВТБ, БМ Банк, Промінвестбанк, VS Bank. Останній у грудні минулого року придбала фінансово-промислова група "ТАС" - одна з найбільших в Україні. Санкції проти фінустанов, що залишилися, продовжили ще на рік.

19 березня 2018 року Нацбанк відмовив АТ "Паритет банк" (республіка Білорусь) щодо купівлі Сбербанку. Причина - невідповідність заявника вимогам законодавства України.

Зараз ви читаєте новину «Піар-акція Путіна: експерт пояснив, навіщо у "дочку" Сбербанку вливають гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі