четвер, 17 липня 2014 14:05

"Перша приватна броварня" звернулася до СБУ щодо перевірки звинувачень у фінансуванні сепаратистів

"Перша приватна броварня" звернулася до СБУ щодо перевірки звинувачень у фінансуванні сепаратистів

Один з найбільших українських виробників пива ТОВ ТВК "Перша приватна броварня" подала заяву в СБУ з проханням провести перевірку власної діяльності з метою спростування інформації щодо причетності підприємства до фінансування сепаратистської і терористичної діяльності на сході України. Про це повідомила юрисконсульт компанії Юлія Свистович.

За її словами, причиною такого кроку стала заздалегідь спланована замовна кампанія в Києві та Львові, спрямована на дискредитацію іміджу "Першої власності броварні": у громадському транспорті та на вулицях міст почали масово поширюватися листівки з недостовірною інформацією та відповідними безпідставними звинуваченнями. Як зазначила Свистович, звернення в Службу безпеки із заявою про перевірку діяльності, яка була ініційована самою компанією, - це цивілізоване і правове рішення, яке повинно виключити будь-які домисли і спекуляції з цього приводу в майбутньому.

Компанія також звернулася з відповідними позовами Генеральної прокуратури та прокуратури Львівської області про початок розслідування кримінального злочину та притягнення винних до адміністративної та кримінальної відповідальності.

"Виявлена та затримана група осіб, які займалися розповсюдженням неправдивої інформації, встановлено, що за ці вчинки вони отримали грошову винагороду. Після відповідного рішення прокуратури, буде відкрито кримінальне провадження", - зазначає юрист" Першої приватної броварні".

Інформація про компанію

Компанія "Перша приватна броварня" була створена в 2004 році родиною Андрія Миколайовича Мацоли і залишалася виключно сімейним підприємством до січня 2012 року.
У 2012 році відбулося злиття компанії з ПБК "Радомишль", який належав міжнародній групі OASIS CIS, що спеціалізується на виробництві пива та безалкогольних напоїв в 6 країнах. 30% акцій OASIS CIS належать Європейському Банку Реконструкції і Розвитку (ЄБРР) і німецького пивного концерну Oettinger. Контрольним пакетом OASIS CIS володіють 4 керуючих партнера компанії - громадяни США, Ізраїлю, Великобританії та Росії.
В результаті злиття "Перша приватна броварня" сьогодні здійснює управління 2 пивзаводами - у Львові та в Радомишлі сумарною потужністю 2 млн гл пива в рік. Найбільшим акціонером компанії і її СЕО залишається українець Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР, решта акцій розподілені між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.

Зараз ви читаєте новину «"Перша приватна броварня" звернулася до СБУ щодо перевірки звинувачень у фінансуванні сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі