середа, 13 квітня 2011 10:41

Пенсійна реформа не покриє 18 млрд дефіциту - профспілки

Пенсійна реформа не покриє 18 млрд дефіциту  - профспілки

Законопроектом № 7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", внесеним на розгляд Верховної Ради України Кабінетом Міністрів, передбачено пропозиції, які значно погіршують умови пенсійного забезпечення наших громадян.

Таку думку висловили в Федерації профспілок України (ФПУ).

"У цьому документі вже з 2011 року пропонується підвищення пенсійного віку для жінок на 6 місяців кожні півроку, збільшення на 10 років нормативного стажу для призначення пенсії в мінімальному розмірі, планується знизити показники середньої зарплати для обчислення пенсій тощо. Водночас законопроектом не вирішуються питання фінансової стабільності Пенсійного фонду - при дефіциті коштів на 2011 рік у сумі 18 млрд грн, (у разі прийняття законопроекту передбачається економія пенсійних коштів лише близько 1,7 млрд грн)", - зазначили експерти ФПУ.

У ФПУ вважають, що Уряд повинен вжити заходів щодо наповнення бюджету Пенсійного фонду, шляхом легалізації і підвищення заробітної плати, розширення зайнятості населення, впровадження яких дозволить залучити додаткові пенсійні внески тощо.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд пом'якшив вимогу щодо проведення пенсійної реформи в Україні.

Про це на прес-конференції повідомив директор Департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійна реформа не покриє 18 млрд дефіциту - профспілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі