четвер, 13 жовтня 2022 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Опалювальний сезон: Кабмін знизив мінімальну температуру у квартирах

Опалювальний сезон: Кабмін знизив мінімальну температуру у квартирах
Мінімально допустима температура у квартирах під час опалювального сезону становитиме 16 градусів. Фото: УНІАН

В Україні температурний мінімум у будинках цієї зими знизять до +16°С.

За нинішніх умов газ і вугілля потрібно використовувати економно. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 12 жовтня, передає Gazeta.ua.

За його словами, зараз готовність до опалювального сезону по країні понад 90%. Підготували також спеціальні пункти обігріву для населення, розробили плани евакуації у разі неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не замерзнути взимку: котячий мер Львова "дав" цінні поради українцям

"Після включення опалення ми закликаємо економно використовувати газ і вугілля. Так, це означає зниження температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє – 18 градусів", – сказав Шмигаль.

Наголосив, що "від кожного українця залежить те, як наша країна пройде цю зиму".

"Ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, щоб у кожній родині був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло", – додав прем'єр.

Мер Києва Віталій Кличко закликав мешканців столиці підготувати теплий домашній одяг та теплі ковдри. Він не виключає, що температура в домівках взимку буде на декілька градусів нижчою за норму.

Його львівський колега Андрій Садовий також закликав українців готуватися до важкої зими. Він перерахував речі, які необхідно мати вдома на випадок зникнення опалення, електрики або газу. Серед них – дрова.

Зараз ви читаєте новину «Опалювальний сезон: Кабмін знизив мінімальну температуру у квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі