пʼятниця, 27 листопада 2020 16:28

Ощадбанк остаточно відсудив назву у Сбербанка

Ощадбанк остаточно відсудив назву у Сбербанка
Розгляд справи тривав понад 4 роки, протягом яких провели 3 експертизи. Фото: "Уніан"

Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу ПАТ "Сбербанк Росії" та остаточно постановив, що законним власником торговельної марки "Сбербанк" в Україні є Ощадбанк.

Про це повідомляє пресслужба суду у Facebook.

Суд не знайшов підстав, аби задовольнити касаційну скаргу Сбербанку та залишив без змін постанову Північного апеляційного господарського суду від 10 серпня 2020 року. Постанова Верховного суду є остаточною і оскарженню не підлягає. Розгляд справи тривав понад 4 роки, протягом яких провели 3 експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сбербанк планує піти з України

Російський "Сбербанк" позивався до українського Міністерства розвитку економіки та "Державного ощадного банку" й просив визнати недійсним свідоцтва України на товарний знак "Сбербанк". Україна це свідоцтво отримала у вересні 2007 року.

Раніше голова правління Ощадбанку Андрій Пишний наголошував на порушенні прав інтелектуальної власності. В Ощадбанку вважають, що "Сбербанк Росії" незаконно використовує торговельну марку "Сбербанк", що може вводити клієнтів в оману і якось впливати на їх поведінку.

Господарський суд Києва визнав недійсними та заборонив використовувати 10 торгових марок, доменне ім'я sberbank.ua та торгову марку "Сбербанк".

Зараз ви читаєте новину «Ощадбанк остаточно відсудив назву у Сбербанка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі