понеділок, 02 листопада 2020 21:10

Оренда житла у туристичних містах: де найвигідніше винаймати квартиру

Вартість довгострокової оренди в Києві зросла на 2-26% залежно від району, а кількість пропозицій значно збільшилася. За ціною однокімнатки в столиці можна винайняти двокімнатку або трикімнатку в Одесі чи Львові.

Скільки коштує оренда житла у великих містах України, розповідають аналітики OLX.

Оренда житла у Києві

З настанням адаптивного карантину ціни зросли на 2-26%. У квітні-червні квартири стартували з 6,5 тис. грн за однокімнатки в Деснянському районі та досягали максимальних 45,6 тис. грн за трикімнатку на Печерську. У липні-вересні діапазон цін склав 7 тис. грн — 49,4 тис. грн.

Найсуттєвіше подорожчали однокімнатки — на 6-26% залежно від району. Двокімнатки та трикімнатки зросли в ціні не так сильно — на 2-12% і 4-12% відповідно.

З другого по третій квартал у Києві почали здавати більше житла. Найпомітніше зросла кількість вільних трикімнатних квартир у Дарницькому та Подільському районах — на 34%, у Дніпровському — на 46%, і в Деснянському — на максимальні 55%.

Найвигідніший для оренди район — як і раніше Деснянський: однокімнатка обійдеться приблизно в 7 тис. грн на місяць, двокімнатка — 8 тис. грн, трикімнатка — 10 тис. грн.

Автор: OLX
  Ціни на нерухомість у Києві
Ціни на нерухомість у Києві

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під час купівлі нерухомості всім не вистачає 2-5 тисяч доларів"

Оренда житла в Одесі

З квітня по вересень подорожчали однокімнатки в Малиновському та Суворовському районах — на 10%, двокімнатки в Малиновському — на 11%, і однокімнатки в Київському — на 17%.

Суворовський залишається найбюджетнішим районом Одеси. Однокімнатку можна винайняти в середньому за 5,5 тис. грн, двокімнатку — за 6 тис. грн, трикімнатку — за 7 тис. грн.

Автор: OLX
  Ціни на нерухомість у Одесі
Ціни на нерухомість у Одесі

Оренда житла у Львові

Львів — єдине з трьох міст, де в останні 3 місяці житло коштувало навіть дешевше, ніж у квітні-червні. Ціни знизилися на двокімнатки в Залізничному, Шевченківському районах і на трикімнатки в Галицькому.

Найвигідніше оселитися в Залізничному районі, де однокімнатка у липні вересні коштувала в середньому 6 тис. грн на місяць, двокімнатка — 7 тис. грн, трикімнатка — 9 тис. грн.

Автор: OLX
  Ціни на нерухомість у Львові
Ціни на нерухомість у Львові

Українські рієлтори зіткнулися з новою проблемою. Орендарі влаштовують погроми у винайманих квартирах заради хайпу в соцмережах. Під час карантину подібних випадків істотно побільшало.

Зараз ви читаєте новину «Оренда житла у туристичних містах: де найвигідніше винаймати квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі