понеділок, 14 березня 2022 22:37

ООН виділить Україні $40 млн

ООН виділить Україні $40 млн
Подальша ескалація війни загрожує всьому людству. Фото: un.org

Організація Об'єднаних Націй виділить $40 млн на гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від війни.

Про це заявив генеральний секретар організації Антоніу Гутерреш 14 березня у Нью-Йорку.

"Сьогодні, коли мільйони людей в Україні стикаються з голодом та скороченням запасів води та медикаментів, я оголошую, що ООН виділить ще 40 мільйонів доларів, щоб збільшити обсяг життєво важливої допомоги для найбільш уразливих верств населення", – сказав він.

Світ має діяти, щоб запобігти урагану голоду і краху глобальної продовольчої системи внаслідок вторгнення РФ в Україну, наголосив Гутерреш.

"Україна у вогні. Подальша ескалація війни, випадкова чи навмисна, загрожує всьому людству, – зазначив генсек ООН. – Удари по цивільному населенню сягають жахливих масштабів. Гине незліченна кількість невинних людей, включно з жінками та дітьми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаазький суд винесе рішення у справі України проти Росії 16 березня

Війна може призвести до далекосяжних наслідків для глобального продовольчого постачання, що матиме руйнівний вплив на найбідніші верстви населення у світі.

"Тепер їхні житниці зазнають бомбардування", – наголосив Гутерреш. Нагадав, що Україна забезпечує більше половини пшениці для Світової продовольчої програми.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «ООН виділить Україні $40 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі