середа, 07 вересня 2011 14:11

Одного з найбільших в Україні виробників горілки купив британець

Одного з найбільших в Україні виробників горілки купив британець

Інвестиційна компанія Eastern Beverage Company SA (Люксембург), власником якої є британський бізнесмен Ніл Сміт, завершила операцію з придбання у групи фізичних осіб 100% ТОВ "Кримська горілчана компанія" (КГК), одного з найбільших в Україні виробників лікеро-горілчаної продукції.

Як йдеться у повідомленні української компанії, в результаті операції Eastern Beverage отримала повний контроль над бізнесом КВК включаючи систему дистрибуції, а також права на виробництво і продаж продукції під торговими марками Medoff, "Природна колекція", "Наша Марка", "Хуторок","Мерная" і Longmixer.

Вартість операції її учасники не розголошують.

"Кримська горілчана компанія" - це велике придбання. Я впевнений у величезному потенціалі алкогольного бізнесу в Україні, тому маю серйозні наміри на його розвиток і велику зацікавленість в успіху брендів компанії", - цитує прес-служба КВК власника люксембурзької компанії Сміта.

ТОВ "Кримська горілчана компанія" розпочало роботу в 2009 році на потужностях орендованого заводу в Сімферополі, які раніше використовувала збанкрутіла горілчана компанія "Союз-Віктан". За вісім місяців 2011 року, ТОВ справило більше 2,7 млн ??дал алкогольної продукції. Власником КВК до недавнього часу була кіпрська Bukvica Fіnаnсе Ltd.

Сміт раніше працював у компанії Delloitte, брав участь у створенні низки фондів, очолював підрозділ по роботі з альтернативними інвестиціями Morley Fund Management (дочірня структура британської страхової групи Aviva Plc.). У 2004 році він створив інвестиційну компанію Gyre Capital Management.

Зараз ви читаєте новину «Одного з найбільших в Україні виробників горілки купив британець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі