вівторок, 08 травня 2012 20:27

Нову редакцію закону "Про зайнятість населення" передадуть до Ради наступного тижня

Нову редакцію закону "Про зайнятість населення" передадуть до Ради наступного тижня
Сергій Тігіпко: законопроект підтримали і роботодавці, і студенти. Фото: timeszp.com

Проект нової редакції закону "Про зайнятість населення" буде направлено у Верховну Раду наступного тижня.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі Українського радіо.

"По-перше хочу сказати, що ми вже прийняли законопроект на засіданні Кабінету міністрів, і були висловлені побажанні внести відповідні корективи. Зараз ми їх виписуємо і погодимо з тими членами Кабінету міністрів, які вносили ці пропозиції. Я вважаю, що вже на наступний тиждень ми цей законопроект передамо у Верховну Раду. Ми поспішаємо, тому що . Жорсткі строки у президента - у травні ми повинні були заслати у Верховну Раду", - сказав він.

За його словами, законопроект підтримали і роботодавці, і студенти.

"Ми з ними відпрацювали, і вони, безумовно підтримують такі заходи. Більше того. Ми працювали з молодими людьми, наскільки їм це цікаво. Ми робили спеціальні опитування тих же студентів", - розповів Тігіпко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогий газ впливає навіть на ціну хліба в Україні - експерт

Нагадаємо, 5 квітня Тігіпко повідомив, що Міністерство соціальної політики підготувало та презентувало на засіданні уряду концепцію нової редакції закону "Про зайнятість населення".

Документом пропонується запровадити виплати компенсації роботодавцям у сумі 100% соціального внеску протягом року при влаштуванні вразливих на ринку праці верств населення (молодь на перше робоче місце, безробітні у віці від 50 років) на новостворені робочі місця за умови, що працівник не буде звільнений. В іншому разі роботодавець буде змушений повернути кошти у повному обсязі.

Передбачається також зменшення соціального внеску на 50 % для роботодавців, які протягом року забезпечували нові робочі міста, а також виплачували заробітну плату, не нижчу від 3 мінімальних заробітних плат на весь наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Нову редакцію закону "Про зайнятість населення" передадуть до Ради наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі